Sunday, January 18, 2015

Bigi Yari De Nazaten 20 Years


Omdat we dit jaar 20 jaar bestaan en dat uitgebreid gaan vieren, plaatsen we met enige regelmaat tori over de muzikanten van De Nazaten en hun gasten op onze website www.nazaten.nl en Facebookpagina. Erelid altsaxofonist Carlo Jones heeft de eer de serie te openen.

Carlo Jones, zoon van Pa Jones en geboren muzikant, stond aan de wieg van De Nazaten. Hij speelde van 1995 tot 2006 in de band. In 1996 noemt de Britse journalist Chris Smith de in dat jaar uitgebrachte CD 'Carlo Jones en de Kaseko Troubadours' zijn ontdekking van het jaar.Via deze link:
http://werkgroepcaraibischeletteren.nl/carlo-jones-the-surinam-kaseko-troubadours kom je op dit informatieve artikel over 'The way musical ideas have travelled between opposite ends of the Caribbean', waarin lovend over Carlo geschreven wordt.
De Nazaten hadden het geluk om met deze grootmeester van de Bigi Poku stijl de diepte in te gaan. In 2006 volgde trompettist Setisch Bindraban hem op.
We hebben van zijn prachtige solo's maar ook zijn laconieke opmerkingen, kortom de hele persoon Carlo Jones genoten. Je vindt hem op Youtube o.a. met de Exmo Stars en via deze link samen met Ewald Krolis:

Een anekdote:

We speelden in 1997 op het North Sea Jazz Festival, toen nog in Den Haag. Alle Nazaten stonden al op het podium maar de stoel van Carlo bleef leeg. Op het allerlaatste moment kwam Carlo dwars door het publiek naar het podium lopen en sprak de legendarische woorden “ 'Ik wist niet dat hier
andere bandjes speelden...”

No comments: